Populair

Welke muziek is momenteel populair?

Nederpop

Momenteel hoor je veel Nederlandstalige hiphop en dance hits vaak met straattaal gecombineerd. Bekend zijn de melodische klanken gecombineerd met hiphop en met liefdesteksten. Dit zijn de liedjes van Lil kleine, Famke Louise, Ronnie Flex, Bizzey, Boef, Frenna en Broederliefde. Je hoort regelmatig remakes van oudere liedjes die in een nieuw jasje worden gestoken en duo songs met andere Nederlandse artiesten.

Elektronische Dance Muziek

Naast hiphop is EDM een zeer bekend en populair genre. Er zijn veel Nederlandse DJ’s en EDM artiesten als Sophie Francis, Dante Klein, Afrojack en D-Wayne. Het elektronische genre is al decennia hip en heeft nu anno 2020 weer een nieuwe draai gekregen. Van zachte ambient chillout muziek naar sterke hardcore en house met sterke bas en drum. Kygo en Avicii zijn voorbeelden van bekende internationale EDM artiesten die veel ambient gebruiken maar ook beats met drum en bass. Helaas is Avicii overleden, maar velen zullen nog altijd nagenieten van zijn spraakmakende hippe muziek. Ambient wordt geproduceerd door synthesizer-muziek.

Singer/Songwriter

Tegenwoordig worden er talloze filmpjes op Youtube geluisterd en gemaakt die door mensen en artiesten zelf zijn geschreven begeleid door muziek op de gitaar of piano. Deze trend is al enkele jaren razend populair maar is hierin niet gedaald. Ed Sheeran en Adele zijn bekende singer/songwriters. Hun nummers zijn miljarden keren beluisterd. Vaak zijn het gevoelsliedjes over situaties in het leven zoals moeilijkheden in de liefde.

Pop

Justin Bieber is een hedendaagse wereldster op het gebied van populaire popmuziek en is vooral populair onder tienermeisjes. Het icoon begon als klein jongetje met muziek filmpjes op Youtube en groeide uit tot groot talent met concerten in Nederland die volledig waren uitverkocht. Ook Ariana Grande, Taylor Swift en Beyonce zijn groot op het gebied van popmuziek en geven concerten wereldwijd.

Tropical House

Een subgenre van deephouse. Ook een onderdeel van het EDM genre. Bekende Tropical House artiesten zijn Kygo, OMI en Felix Jaehn. Het zijn zomerse dans melodieën waar je lekker bij weg droomt. Het is relaxte zomerse muziek wat zeer geschikt is voor feesten en beach parties.